понедељак, 14. март 2016.

How to deal with stress ?

Kako da se nosite sa stresom?

1.Odredite prioritete
Nekad imamo previse obaveza, tako da koliko god vremena imali, nemoguce je postici sve.Zato je jako vazno odrediti prioritete.Ja uvek na prvo mesto recimo stavljam skolu, pa onda blog, kurs, aktivnosti vannastavne razne i izlaske i druzenje.Odredite prioritete, a sve ostalo neka se desi ako stignete.
2.Nagradite sebe
Ukoliko recimo nemate volju za ucenjem, a testovi se blize, gradivo nagomilava, nagradite sebe ako uradite to i to do odredjenog roka.Nagradite se cipelama, izlaskom, lenjim danom, kada cete samo lezati ili na 45 min ucenja, pojedite cokoladicu, zapalite cigaru(ako ste pusac, naravno)....bilo sta, samo se motivisite...
3.Smejte se
Smeh je spas za sve.On vraca organizam u bolje stanje i takodje opusta.Gledajte neku komediju, neke klipove smesne.Moja pretpostavka za siguran smeh su serije:Seranovi i Sex and city.
4.Bavite se sportom 
Trcite, plivajte, vozite bicikl, setajte se, igrajte odbojku....bilo sta, verujte mi oslobadja stresa.
5.Uzivajte u sadasnjosti
Uzivajte u sadasnjosti.Ne zavirujte u buducnost.Ne vracajte se u proslost.Zivite za ovaj momenat.Proslost ne mozete da promenite, a buducnost ne poznajete.
6.Spavajte
Dovoljno spavajte.Nedostatak sna moze dovesti do previse stresa, ako niste uspeli nocas da spavate koliko vam je potrebno, lezite bar na   30 min i onda nastavite sa svim obavezama.

2 коментара: